Vrij èn veilig

Boeijend Huys is een open huis.

Een huis waar maximaal 10 ouderen wonen die lijden aan dementie. Samen leven zij met de locatiehouders in het Boeijend Huys. Daarnaast zijn er gepassioneerde medewerkers in dienst. De dementerende oudere ziet dus dagelijks dezelfde personen wat een grote mate van veiligheid en geborgenheid geeft. Uit landelijk en internationaal onderzoek is gebleken dat hiermee de dementie kan remmen en het dagelijks welbevinden van de dementerende zeer positief is. Angst voor het onbekende wordt namelijk op deze manier weg genomen.

Concreet betekent dit dat er overdag, van half 8 ‘s-ochtends tot elf uur ‘s-avonds 3 begeleiders aanwezig zijn op 10 bewoners! ‘s-Nachts is er één medewerker aanwezig. Het gevolg hiervan is dat de ‘afdeling’ niet gesloten is. Elke bewoner is vrij om naar buiten te gaan en door de royale tuin te wandelen, op het terras te zitten of wat dan ook. Er is immers ruim voldoende begeleiding. De bewoner zal zich nooit hoeven af te vragen waarom hij gevangen zit, terwijl hij niets heeft misdaan. Dit is een zeer pijnlijke vraag die dagelijks de verzorgenden op een gesloten afdeling in het verpleeghuis te horen krijgen.

Een ander groot voordeel ten opzichte van het reguliere verpleeghuis is dat bijna alle wooneenheden zich op de begane grond bevinden. De bewoners die op de eerste verdieping wonen, worden op de trap naar boven begeleidt door medewerkers. Eventueel kan gebruik worden gemaakt van een veilige en comfortabele stoeltjeslift. En op deze manier wordt er een echte thuis ervaring gevoeld bij de dementerenden.

Kortom: Boeijend Huys biedt een huis aan waarin een vrij leven gegarandeerd is. Iets wat onze ouderen verdienen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.