Persbericht Kringloopwinkel

Overname kringloopwinkel ‘De Schatkamer’ door Boeijend Huys

Schijndel – Boeijend Huys is per 1 september 2017 de nieuwe eigenaar van Kringloop ’t Winkelhuys aan de Boschweg 55 te Schijndel. Met deze overname creëert de koper werkplekken voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en mensen die op zoek zijn naar dagbesteding. De volledige opbrengst van de verkoop van tweedehands en zelfgemaakte spullen gaat naar een goed doel, namelijk de ouderenzorg en jongerenzorg.

Dagbesteding en werkervaringsplaatsen 
Met deze overname is de organisatie in staat de jongeren een dagbestedingsplaats te bieden. In de toekomst is het tevens de bedoeling om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werkervaring op te laten doen in de kringloopwinkel. Om het geheel goed te laten verlopen, worden ze hierin ondersteunt door professionals en vrijwilligers. Naast tweedehands spullen worden er in de nieuwe winkel veel zelfgemaakte spullen verkocht voor een goed doel. Deze spullen zijn gemaakt door jongeren met een beperking en ouderen die kampen met dementie.

Verbouwing en feestelijke heropening
Binnenkort wordt er door enthousiaste vrijwilligers met een verbouwing gestart. Voordat het zover is, vindt er eerst nog een uitverkoopweek plaats. In de week van 12 tot en met 16 september 2017 is alles te koop voor de helft van de prijs. Kringloop ’t Winkelhuys wordt feestelijk heropend op 3 oktober 2017. Dit gaat uiteraard gepaard met diverse acties voor jong en oud die ten goede komen voor de jongerenzorg en ouderenzorg.

Wie is Boeijend Huys?
De nieuwe eigenaar is initiatiefnemer in het creëren van (woon)voorzieningen voor mensen met diverse achtergronden. Samen met de werknemers worden er mogelijkheden gecreëerd voor een waardevol leven voor zowel bewoners als cliënten. Naast woonvoorzieningen is er ook ruimte voor dagbegeleiding aan ouderen met geheugenproblematieken. Dit wordt gerealiseerd in combinatie met eventueel thuiszorg en/of thuisbegeleiding.

Voor de meest actuele informatie over de stand van zaken in de winkel kijkt u op www.boeijendhuys.nl/kringloopwinkel. Uiteraard bent u van harte uitgenodigd voor de feestelijke heropening!

****
Niet voor publicatie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Patrick van Boeijen via 06 – 450 26 404 of info@boeijendhuys.nl